torstai 21. helmikuuta 2008

Ei genitaaliahdistuneille eikä 11-15-vuotiaille

Kosketus. Öljyväri kankaalle, 2008
130 x 200 cm
Muuten hyvä, mutta koko pääidea jäi vajaaksi tässä versiossa (tämä on jo kolmas), sillä naisen pitäisi koskettaa ihan varovasti miestä siivellä, mutta eleestä tulikin täysin torjuva. Äh. Eräs kollega katsoi tuota ja sanoi sangen provosoituneena, että tyypillistä, että nainen on tuolla tavalla silvottu ja miehellä on vaikka kuinka paljon käsiä. Näkökulma yllätti minut, en itse ajatellut naista silvottuna vaan maagisesti mutantoituneena. Ajattelin sitten että laitan miehellekin käpälän, ettei nainen olisi yksin avuton. Sillä tässä en tarkoittanut esittää sukupuolten valtataistelua enkä genderin ahdistavuutta vaan kahden ihmisen välistä halua, epäröintiä, toivomista ja muuta sellaista, ja koskettamisen vaikeutta. No vaikeeta siitä tulikin joo. Minä tietysti kuvaan tilanteissa miestä ja naista kun olen kaikesta huolimatta niin hirveän hetero.

Naisen jalkojen väliin upposi tuollainen mahtava luola, johon voisi tehdä unimatkan alisiin. Joku oli kuulemma kääntynyt ovelta pois kun oli ensimmäisenä iskenyt silmänsä miehen genitaaleihin. Miten lie osannutkin.

Tämä teos on omistettu tragedian muusalle.

2 kommenttia:

Kipukoukku kirjoitti...

Lesonenkin yritti keran koskettaa perhosta, mutta se lensi pois. Mikä niitä siivekkäitä oikein vaivaa, kun eivät pysy aloillaan...

Soli kirjoitti...

Ah, niin, siivekkäät ovat kiehtovia, mutta vaikeita olentoja. Ei niitä pääse yleensä edes koskettamaan. Onneksi minä en ole siivekäs. Tai korkeintaan pingviini.