maanantai 8. helmikuuta 2010

Kirjoittelua havaittu


On Mikki merelle lähtenyt pikku taidepurrellaan

ja vaik onkin tuuli vain yltynyt Mikki laulaa innoissaan:

hiiuli-hei, huolta nyt ei, taiteilija näin käy sisäpiirejä päin,

hiiuli-hei, taiteilija ei pelkoa tunne, ei!


* * *

Tai miten tuon nyt tiivistäisi. Olihan se aluksi virkistävää, kun tairemaailma alkoi oikein puhua Kiasman tilasta ja taiteen viennistä ja tuonnista. Mutta varsin nopeasti tuli hiekkalaatikon reunat vastaan, ja parin juupas-eipäs lausunnon jälkeen hiekan ropina vaimeni.


Mikä oli tulos? Paljastui sellainen hurja totuus, että Suomessa pieni piiri päättää avustuksista, näyttelyistä ja linjoista. Ooh.


Janne Gallen-Kallela-Sirén kirjoitti hämmentävän tylsän sunnuntaidepatin, jossa veti homehtuneen suomettumiskortin kaiken syyksi ja seuraukseksi. Olisi nyt sanonut jotain totta, kuten ihana Jyrki Siukonen, joka naljaili G-K-S:lle tämän "salaiset kansiot" -mentaliteetista aivan aiheesta: jollei maan kulttuurinimekkäät ole päättämässä niistä vähistä rahoista niin kukas sitten.


Koskaan ei päästä puhumaan siitä, onko minkäänlainen oikeudenmukaisuus mahdollista, tai onko mahdollista hyväksyä jonkinlaista muutosta jäykässä taiteilijuudessa.


3 kommenttia:

Sokea kana kirjoitti...

Tervetuloa pitkästä aikaa Blogistaniin!
Tuota keskustelua on sisäpiirien ulkopuolelta seurannut pää kääntyillen vuorosuuntiin vähän kuin tenniskatsomossa. Hiekanropinalta se on kuulostanut minunkin korvaani, jota ns. suuren yleisön joukoissa höristän.

Soli kirjoitti...

Kiitos kiitos, olen hankkinut uuden harrastuksen: katselen televisiota. Se vei minut Blogistanista yli puoleksi vuodeksi, mutta kun aina tekisi mieli jotain höpöttää, piti palata :-)

Ketkä kaikki kuuluvat suureen yleisöön, ketkä sisäpiiriin, jää hämärän peittoon. Tai siinä välissä on ehkä harmaa alue(se hämärän peitto vissiin), jolla daideilijapoloiset repivät leivänkannikoita toistensa tassuista...

Kipukoukku kirjoitti...

Hienoa ettö palasit!
Kertoisit nyt aluksi vaikka viimeisimmästä näyttelystä, kiinnostaa hirveästi!