keskiviikko 5. maaliskuuta 2008

Meitä pelottaa

Mitenkä tämän nyt muotoilisi.

Siis me luulemme, että olemme riippuvaisia Venäjän öljystä. Venäjän kanssa pitää olla kaveria, jotta iso paha Putin-klaani ei panisi hanoja kiinni niinkuin he kyykyttävät Ukrainaa. Olisi ihan kamalaa joutua öljypulaan, energiapulaan eli sähköpulaan, kun koko maa toimii vain ja ainoastaan sähköllä. Lehmiäkään ei voi lypsää ilman sähköä, kuten opimme männätalvien lumimyräköistä. Oikeasti se olisi todella vakava paikka. Siis:

1) Pitäisikö keksiä omat hanat, jotta emme olisi todella niin riippuvaisia arvaamattoman äitipuolemme mielialoista? Tämä on erittäin ilkeä kysymys, sillä Pyhän Talouden jatkuvan kasvun edellytyksillä tuulivoima ja vesivoima eivät tule koskaan riittämään. Ja fissioenergia...no niin. Minä en tule unohtamaan Tshernobyliä, vaikka päättävä väki näyttää unohtaneen sen aktiivisesti. Siis mikä energia jää jäljelle?
(Fuusioenergia, joka vielä tulee jonakin kauniina päivänä. Pelkäänpä silti että se aiheuttaa tullessaan mullistuksia ja ehkä sotiakin, mutta se on nyt toinen juttu.)

2) Luuletteko te, että Putinille olisi oikeasti mahdollista sulkea hanat länsimailta? Venäjä on kapitalistiriistäjävaltio, joka riistää itseään. Se ryövää itseltään luonnonrikkauksiaan ja myy ne raakana ulkomaille, ja sillä rahalla rypee maan eliitti tämän vuosikymmenen ja ehkä seuraavankin. Mutta mitä sen jälkeen tulee, sitä ei tiedä kukaan. Kun uusiutumattomat luonnonvarat alkavat ehtyä, ei Venäjällä ole enää mitään. Se ei rakenna itseään, se vain myy itseään pois. Jos myytävä loppuu, se maa loppuu, koska siellä ei edelleenkään ole tarpeeksi edes sitä perusstruktuuria, mitä tarvitaan kansakunnan elämän riittävään ylläpitämiseen.

- Kyllä me nyt vaan luulemme, ja siksi nuolemme uutta tsaarinpoikaakin oikein kunnolla, oi SLUURRRPSSS herra Nallekarhunen!

Viime sunnuntain - tämän viikon alun aikana on ehkä ollut taas jokin vaa'ankielitilanne maailmanpolitiikassa, joten sen lisäksi että meillä pääministeri nuoleskeli uutta presidenttiä: "Venäjän kansan selvä enemmistö tukee Putinin politiikkaa, kyllä se käy tuosta vaalituloksesta ilmi"(HS 4.3.2008), Euroopan eri virkamiehetkin nuoleskelivat huolissaan tai lohdutukseksi toisiaan. ("Olen iloinen, että tulimme samaan lopputulokseen kuin Suomen pääministeri, jota arvostan kovasti, [Euroopan neuvoston vaali]tarkkailijaryhmän johtaja Gross sanoi." HS 4.3.2008)

Venäjän vaakunassa on räjähtänneen näköinen kaksipäinen varis, joka onkin Neuvostoliitto-niminen fenix-kana, joka nousee tuhkastaan todella nopeasti edellisen burn-outinsa jälkeen. Ja täällä Euroopan Unionissa sitä, mitä ennen nimiteltiin pelon ja vihan sekaisin tuntein kommunistiseksi diktatuuriksi, sanotaan nyt "erilaiseksi demokratiaksi kuin mihin lännessä on totuttu". Ollaan kavereita, ollaanhan Vovka?

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

"Tsaarimme on sanonut: ”Laki ja järjestys – näihin nojaa ja tulee nojaamaan harmaasta tuhkasta noussut Pyhä Venäjä”. Tämä on totuus!"
V.Sorokin. Opritšnikin päivä