sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Ihana mies ja keho

Tänne Antony Gormleyn juttuun pitää päästä!
Ensin ajattelin että se on ihan hillitön juttu, ainutlaatuinen tilaisuus, oli se tulokseltaan sitten mitä hyvänsä. Sillä jos otetaan märkää savea ja ei mitään tukirakenteita, meillä on viikon parin päästä hallillinen harmaita sortuneita kikkareita. Mikä on ainakin minusta hirveän turhauttavaa.
Mutta eihän se tulos olekaan olennaisinta, vaan itse työskentely, itse kokemus.

Silti aloin ajatella, etten taida jaksaa lähteä, riittäähän sinne kokijoita muitakin.

Mutta kun näyttivät Gormleysta dokumentin 25.3. (ja uusintana tänään). Siis näittekö mikä puhtaus siitä miehestä huokui!? Niin harvinaista on vilpittömyys näinä päivinä, niin harvinaista on että dokumentin kohteella on runsaasti omia hioutuneita ajatuksia, että ihan vastustamattomasti rakastuin mieheen! Pakko siis mennä mukaan juttuun!! Toivottavasti jotain savea on vielä jäljellä viimeisenä päivänä...

Sitä paitsi kuvapäiväkirjan sato on todella hauskaa, haluan nähdä ruumiillani nämä tuotokset (tai mitä niistä sitten on jäljellä). Kun kerran kyse on kollektiivisesta kehosta, siis.

A.G:n teoksista ainakin Learning to think on ollut Ars -95:ssä. Silloin Ateneumin hienossa hohtokattoisessa huoneessa miehenvartalot pinnistelivät katon läpi pelkän järkeilyn voimalla.
Kaunista.
Tätä Helsingin savi-keho-proggista muistuttaa aiempi suurprojekti The Field, joita savi-ihmispeltoja tehtiin kaikilla mantereilla. En tiedä kävikö se Suomessa, mutta ainakin näin sellaisen sattumalta Tallinnassa. Yksinkertaisesti hienoa ja puhuttelevaa. Totta.

2 kommenttia:

Sokea kana kirjoitti...

Suositellaan kokemuksesta!
Gormley oli itse paikalla kaiken aikaa, joten hänen kanssaan pääsee keskustelemaan, jos vaikka dokumentti jätti kysymyksiä.

Käytännön neuvoja:
Minusta siellä oli aamusta hiukan viileää ja lattia hohkasi - ainakin kun sillä istui, joten ota mukaan lämpimiä savityövaatteita, itsellä oli poolon päällä fleece. Kenkiin paperisuojukset, jos et ota eri kenkiä.
Järjestelyt olivat mielestäni kaikinpuolin mainiot, hyvät peseytymismahdollisuudet ja soppalounaskin tarjottiin.

Soli kirjoitti...

Kiitos vinkeistä, täytynee varustautua lämpimästi, kun olen niin palelias. Tapahtumasivuilla kehuttiin paikkaa lämpimänkosteaksi, kaipa se sitäkin on ulkoilmaan verrattuna. Tuskin maltan odottaa Gormleyn tapaamista!